Goirleseweg 34 Tilburg
013-5420606
tctwerkgroeppadel@gmail.com

Topklasse padel: Siux Tilburg boekt succes!

Topklasse padel: Siux Tilburg boekt succes!

Zondag reisden de mannen van Siux Tilburg af naar Breda, voor de laatste competitiewedstrijd van de Topklasse padel. Dit voorjaar speelden Rob Jaspers, Bas Weterings, Jaap Smits en Boris Oomes voor Gilze. Later kwam Rene Lindenbergh daarbij en maakte het team de overstap naar Tilburg. Omdat de banen daar nog niet klaar zijn, bood Remco de Ruiter een helpende hand door het team onder te brengen bij de HiltenHal (waarvoor dank!).

De competitie verliep tot dusverre crescendo. Met vier overwinningen en één gelijkspel kon het team de eerste plaats in de poule veiligstellen. Daarvoor moest met 4-0 gewonnen worden tegen Heksenwiel. Op papier een formaliteit, gezien hun lage klassering. In de eerste wedstrijd lag het niveau echter akelig dicht bij elkaar. Na een spannende super tie-break werd door Jaap en Bas het eerste punt gewonnen: 7-6 4-6 10-8.

Rene was naast de baan al druk bezig met kikkersprongen en lunges om zijn lichaam op te warmen. Het was nodig ook, want met 6 graden was het bepaald fris te noemen. Rob mompelde nog wat in zichzelf en ze gingen de baan op. De barman had amper tijd gehad om zijn glazen om te spoelen en het tweetal kwam alweer de baan af. Een schitterende demonstratiepartij van de Siux-boys waarmee ze de 2-0 op het scorebord zetten.

Daarna was het de beurt aan het ingespeelde duo Boris & Rene. Het niveauverschil was hier te groot, waardoor van een wedstrijd geen sprake was. De stappenteller van Rene gaf nog geen bevredigend resultaat, waardoor hij besloot de lokale tennisheld van de vereniging uit te dagen. Deze jongen kreeg een masterclass en heeft zijn tenniscarrière inmiddels gedesillusioneerd beëindigd.

Het kampioenspunt moest op naam komen van Jaap&Rob. Een gewaagde combinatie, aangezien zij in hun vorige wedstrijd wat wederzijdse irritaties hadden. Met deze wedstrijd toonden zij aan dat je in een seizoen kunt groeien. Geen onvertogen woord viel en ze bleken een prima aanvulling op elkaars spel. Met een 6-3 6-3 overwinning was het vierde punt een feit en kon er eindelijk een drankje gedronken worden.

De halve liters Paulaner smaakten buitengewoon en er werd besloten nog een paar afzakkertjes te doen in Tilburg. Hier bewees Bas zijn veelzijdigheid aan de biljarttafel. Rob en Boris trainden nog even voor de aanstaande kampioenskraker in de dartcompetitie, waarin zij samen acteren. Met een etentje bij de Italiaan werd de competitie harmonieus afgesloten en werden de plannen voor het play-off weekend weer gesmeed.

Een absolute teamprestatie, waarin eenieder met zijn kwaliteiten een bijdrage kan leveren. Naast de goede prestaties op de baan, staat het team ook wekelijks zijn mannetje aan de bar. Dit vormt een mooie basis voor nog vele jaren padelplezier in Tilburg. Het team kijkt uit naar de play-offs voor het landkampioenschap. De play offs worden gelijktijdig met het NK tennis gespeeld in Alphen aan de Rijn in het weekend van 8 & 9 december. We spelen daarin tegen de nummer 2 van de andere topklasse poule. Mochten we die winnen, dan volgt een eventuele finale op zondag. Tot dan?

Zie hier de KNLTB padel Topklasse Play-offs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *